Ένας άντρας από την Πενσιλβάνια ξεκαθάριζε μια παλιά συλλογή με βιντεοκασέτες όταν βρήκε μια που φέρεται να δείχνει τον τραγουδιστή R Kelly να κακοποιεί σεξουαλικά κορίτσια, δήλωσε ο ίδιος και η δικηγόρος του.

Ο άνδρας παρέδωσε την κασέτα στις αρχές, σύμφωνα με την δικηγόρο του, η οποία ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα όσα απεικονίζονται σε αυτή.

Όπως υποστήριξε όμως, φαίνεται να δείχνει ένα ξεχωριστό περιστατικό από τις δέκα καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον του Kelly, αν και αναγνώρισε ότι δεν θα μπορούσε να είναι 100% σίγουρη ότι ο άνδρας στην ταινία είναι ο Kelly.

Αντιδρώντας, ο δικηγόρος του Kelly διέψευσε τα στοιχεία: «Δεν είναι αυτός» είπε και τόνισε ότι ο 52χρονος τραγουδιστής «αρνείται ότι είναι σε οποιαδήποτε άλλη ταινία με ανήλικα κορίτσια».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Dennis, βοηθός σε γηροκομείο, δήλωσε ότι καθάριζε ένα κουτί παλιών ταινιών VHS στο σπίτι του όταν βρήκε το βίντεο. Είπε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον τραγουδιστή και δεν ξέρει πώς κατέληξε η ταινία στην κατοχή του. «Με μεγάλη έκπληξη, ο R Kelly φαίνεται να είναι στην κασέτα, αλλά όχι σε συναυλία, δήλωσε ο Dennis ο οποίος αναφέρει ότι το βίντεο είχε ετικέτα που έγραφε «Ηχογράφηση με τονR Kelly».

Ο Kelly αρνείται εδώ και καιρό την ενοχή του και υποστηρίζει πως είτε είχε συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις είτε πως οι γυναίκες που τον κατηγορούν ψεύδονται.

Οι πρώτες καταγγελίες κατά του τραγουδιστή έγιναν το 1996. Όμως, ο αριθμός τους αυξήθηκε απότομα από το καλοκαίρι του 2017, όταν κατηγορήθηκε πως κακοποιούσε σεξουαλικά και συναισθηματικά γυναίκες, σε κάτι που περιγράφεται ως «σεξουαλική αίρεση».

Ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τον Ιανουάριο έκανε ακόμα χειρότερη την εικόνα του Kelly, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα για δέκα περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων.