Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες» ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8.44 το πρωί, κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24.” το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών Boeing 737 με προορισμό το Ναϊρόμπι που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος  «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]».

https://twitter.com/flightradar24/status/1104676048317362177

“Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του,” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.