O Ολυμπιακός πέρασε σαν… αέρας από την Ποντγκόριστα, επικρατώντας της Μπουντούτσνοστ με 89-76 και αυτή η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Ερυθρόλευκους, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Παράλληλα, ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε αυτό το θετικό αποτέλεσμα το χρειαζόταν η ομάδα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Δείτε όσα ανέφερε ο παίκτης του Ολυμπιακού:

Αρχικά τόνισε: «Ερχόμασταν από ένα κακό διάστημα με πέντε σερί ήττες. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε μία ομάδα που στο γήπεδό της έχει νικήσει μεγάλους αντιπάλους. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε βέβαια κάποια νεκρά διαστήματα, αλλά η γενική εικόνα ήταν καλή. Ήταν μία σημαντική νίκη που μας δώσει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

«Η συνέχεια είναι δύσκολη, γιατί πάμε σε ένα γήπεδο στο Μιλάνο, όπου η Αρμάνι θέλει πολύ τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό για την έκτη θέση, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας το Λαύριο. Θα πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι να πάρουμε τη νίκη και μετά με το Μιλάνο, όπου θέλουμε και εκεί τη νίκη, γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος πάντα. Έχουμε 13 παίκτες ποιοτικούς που μπορούν να παίξουν σε παραπάνω θέσεις και μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να δώσεις 3-5-15 λεπτά στην ομάδα. Σήμερα έπαιξαν όλοι καλά και συνεχίζουμε».

Για το τι έφταιγε το τελευταίο διάστημα: «Δεν παίζαμε καλά στην επίθεση, ενώ σε κάποια άλλα ματς ήμασταν καλοί εκεί, αλλά όχι στην άμυνα. Σήμερα παίξαμε καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ βάλαμε και τα σουτ. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

Για το ματς με την Αρμάνι: «Πρέπει να ελπίζουμε και να είμαστε πιστοί στο πλάνο του προπονητή μας και όπως είπα το παιχνίδι στο Μιλάνο θα είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες».