Οσο η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για αλίευση στελεχών από την Κεντροαριστερά εξαντλείται σε πρόσωπα χαμηλού βεληνεκούς ή σε σεναριολογία χωρίς αντίκρισμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπηλά προετοιμάζει την κυβέρνησή του.

«Με τους ανθρώπους της γενιάς μου»

«Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και σε μέλη άλλων πολιτικών χώρων» δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει δημοσίως να διαφανεί ότι σχεδιάζει μεθοδικά την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές. Νύξεις για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κυβερνήσει τη χώρα έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, σε συναντήσεις του με επαγγελματικούς φορείς και καινοτόμους επιχειρηματίες, ακόμα και σε ευρωπαϊκό ακροατήριο, κυρίως στα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη το οποίο δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής», απαντά στα εξής ερωτήματα που αφορούν στην διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία:

Πώς σχεδιάζει τη δομή της κυβέρνησής του;

Ποιο είναι το γερμανικό μοντέλο που θα ακολουθήσει;

Ποια είναι τα ανοίγματα που θα κάνει και πώς τα πού;

Τι θα συμβεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

Ποιο θα είναι το νέο υπουργείο;