Η Μέγκαν Μαρκλ διατύπωσε σήμερα την ελπίδα το μωρό που περιμένει σε λίγο καιρό, καρπός του έρωτά της με τον πρίγκιπα Χάρι, να ακολουθήσει τα βήματά της στην προάσπιση του φεμινισμού, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι.

Η πρώην πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς Suits έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια συζήτησης σε ένα πάνελ στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ερωτηθείσα πώς τα πάει με την «κοιλίτσα» της, η Μέγκαν απάντησε στο ακροατήριο: «Πολύ καλά».

«Είδα αυτό το ντοκιμαντέρ στο Netflix σχετικά με τον φεμινισμό κι ένα από τα πράγματα που είπαν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήταν «Νιώθω το εμβρυϊκό λάκτισμα του φεμινισμού»», αφηγήθηκε η Μέγκαν.

«Μου αρέσει πολύ αυτό. Επομένως, αγόρι ή κορίτσι ή ό,τι κι αν είναι, ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί με το μωράκι μας».

Η 37χρονη, που παντρεύτηκε τον Χάρι τον περασμένο Μάιο, είναι ιδιαίτερα μαχητική στο θέμα της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών και στο πλαίσιο αυτό, τον Ιανουάριο, πήρε τα ηνία, εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Smart Works, που βοηθάει μακροχρόνια άνεργες γυναίκες.

Στο πάνελ, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν θέματα όπως η ισότητα των φύλων και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, συμμετείχαν επίσης η τραγουδίστρια Άνι Λένοξ, το μοντέλο Άντουα Αμποά και η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ