Την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο προκάλεσε η χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» στα περίπτερο που χρησιμοποιεί ο τουριστικός οργανισμός της γείτονος σε διεθνή έκθεση τουρισμού που διεξάγεται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, στα stands του περιπτέρου της Βορείου Μακεδονίας εμφανιζόταν οι όροι «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless», ενώ με μικρότερους και ελάχιστα διακρινόμενους χαρακτήρες εμφανιζόταν ο όρος «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».

Ύστερα από την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου προχώρησαν στην αφαίρεση των συγκεκριμένων όρων.

Από την πλευρά των διοργανωτών της Έκθεσης, η γειτονική χώρα αναγράφεται σε όλους τους καταλόγους ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, αποδίδει τις προβληματικές αναφορές που έκαναν την εμφάνισή τους στο περίπτερο σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα» αναφέρει χαρακτηριστικά.