Οι γυναίκες στις ΗΠΑ πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας μέσα στους κόλπους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η Αμερικανίδα γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μάρθα Μακσάλι, η πρώτη γυναίκα πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που «πέταξε» σε μάχη, δηλώνει ότι έπεσε θύμα βιασμού από ανώτερό της αξιωματικό.

Όπως και άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης η Μακσάλι σημείωσε πως δεν κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκε γιατί δεν εμπιστευόταν το σύστημα και ένιωθε ντροπιασμένη και μπερδεμένη.

Επίσης, η Αμερικανίδα γερουσιαστής δεν κατονόμασε τον αξιωματικό που τη βίασε.

Η Μακσάλι δήλωσε πως μοιράζεται την αποστροφή που προκαλούν οι αποτυχίες του στρατιωτικού συστήματος  που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη σεξουαλική βία στους κόλπους του.  «Έμεινα σιωπηλή για πολλά χρόνια, αλλά στην πορεία της καριέρας μου και εν μέσω σκανδάλων στον στρατό, ένιωσα την ανάγκη να  πω σε κάποιος πως και εγώ «επέζησα». Όπως και άλλα θύματα, έτσι κι εγώ ένιωσα πως το σύστημα με βίαζε ξανά και ξανά», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μακσάλι.

Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στον κόσμο να απαιτήσει από τους ανώτερους αξιωματούχους να γίνουν μέρος της λύσης.

Η είδηση έρχεται σε μία περίοδο όπου στην Αμερική οι δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών σε εργασιακούς χώρους και όχι μόνο, διαδέχεται η μία την άλλη. Την αρχή έκαναν γυναίκες από τον χώρο της σόουμπιζ και αστέρια του Χόλιγουντ, οι οποίες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης και ένωσαν τις δυνάμεις τους χρησιμοποιώντας στο Twitter το περιβόητο πλέον hashtag #MeToo.