Σε εξέλιξη βρίσκεται η 3η ημέρα της τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» και οι τούρκοι ρεπόρτερ αναμεταδίδουν το γεγονός με «πολεμικές ιαχές» σε μια επίδειξη δύναμης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το ΣΙΓΜΑ, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές των τούρκων δημοσιογράφων είναι:

«Ξεκίνησαν οι βολές. Το πλοίο Ορούτς Ρέις αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το αντι-αεροπορικό του σύστημα. Από την πλώρη του Ορούτς Ρέις ερρίφθησαν βολές.

Ναι, αυτή τη στιγμή άρχισε να γαζώνει πάλι και έδειξε στον κόσμο την πλήρη ισχύ του αντι-αεροπορικού του συστήματος».

»Η φρεγάτα Ορούτς Ρέις ενεργοποίησε το αντι-αεροπορικό της σύστημα και με αυτή την ενεργοποίηση εξολόθρευσε με προσομοίωση στόχους τρομοκρατών που επιτέθηκαν με drones».

Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου, με 103 πλοία και υποβρύχια να λαμβάνουν μέρος και τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις με την Τουρκία να προχωρά σε μία γιγαντιαία επίδειξη ισχύος σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος επίσης δυνάμεις και από τα τρία σώματα στρατού, ξηράς, ναυτικό και αεροπορία, με στόχο να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν και να αποδώσουν τα μέγιστα.

Η άσκηση έχει στόχο σε μεγάλο βαθμό και το εσωτερικό μέτωπο του Ερντογάν, που τον κατηγορεί ότι έχει διαλύσει το στράτευμα, λόγω του πογκρόμ συλλήψεων στρατιωτικών και δη αξιωματικών, με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016…