Μια συνταγή για ζύμη η οποία ψήνεται ή τηγανίζεται και παραμένει μαλακή, ώστε να μπορεί να τυλιχτεί και να δεχτεί την αλμυρή η γλυκιά γέμιση της αρεσκείας σας για τις πιο υπέροχες κρέπες, που έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

360 γραμμάρια γάλα

180 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αβγά

20 γρ. ηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι σκληρό

βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αβγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.  Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και κάποιες ώρες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, αν δεν έχουμε κρεπιέρα, και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Ακόμη κι αν οι πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας μην πτοηθείτε. Με την επανάληψη, η διαδικασία γίνεται όλο και πιο εύκολη. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντας με λαδόκολλα εάν θέλουμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουμε γεμίζοντας με τα υλικά της αρεσκείας μας για αλμυρή (π.χ. γαλοπούλα και κίτρινο τυρί) ή γλυκιά κρέπα (π.χ. σοκολάτα και μπανάνα). Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα στην άκρη της κρέπας, και τυλίγουμε τα πλαϊνά και μετά ρολάρουμε για να πάρει ένα κυλινδρικό σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.