Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας και των επιχειρήσεων έδωσαν το παρών στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Μεγάλης Βρετανίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Grosvenor House στο Μέιφερ του κεντρικού Λονδίνου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα που σχετίζονται με την ελληνική παροικία της Βρετανίας.

Στην εκδήλωση παρευρεύθηκαν περίπου 700 προσκεκλημένοι από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών ιδρύθηκε το 1995. Φέτος γιόρτασε 24 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους πιο επιφανείς ελληνικούς συλλόγους της Βρετανίας, έχοντας παράλληλα ισχυρή παρουσία στο βρετανικό ναυτιλιακό γίγνεσθαι.

Στα μέλη του συγκαταλέγονται περισσότεροι από 400 επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας, με έδρα τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την Ελλάδα, ναυπηγοί, ναυλομεσίτες, δικηγόροι, μηχανολόγοι κ.ά. Σκοπός του Συλλόγου είναι να προωθήσει την ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών επαφών μεταξύ των μελών του.

«Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης οφείλεται στη γνήσια ελληνική, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί. Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται σε μία ευμετάβλητη οικονομική και πολιτική συγκυρία, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα και στη διεθνή ναυτιλία», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μονιούδης, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τα σκήπτρα της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Στόχος της φετινής χοροεσπερίδας, στην οποία τραγούδησε η Νίνα Λοτσάρη, ήταν η στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και της οργάνωσης Project Zero για την προστασία των θαλασσών.