temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Μπάνκι: «Δεν θα ξυπνήσω το πρωί για να είμαι δεύτερος»
Μπάσκετ

Μπάνκι: «Δεν θα ξυπνήσω το πρωί για να είμαι δεύτερος»

Ο Λούκα Μπάνκι σχολίασε τον τελικό της ΑΕΚ με την Φλαμένγκο, τονίζοντας ότι η κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου είναι αυτό που σκέφτεται.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και ο Λούκα Μπάνκι σχολίασε την επικείμενη αναμέτρηση, τονίζοντας τα στοιχεία που θα κάνουν διαφορά, ενώ παράλληλα τόνισε  ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για το εν λόγω ματς.

Επίσης, είπε ότι δεν θέλει να ξυπνήσει το πρωί της επόμενης μέρας για να είναι δεύτερος…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λούκα Μπάνκι στο aekbc.gr:

– Κόουτς, τελικά στον… τελικό η Φλαμένγκο, μια ομάδα που δείχνει πανίσχυρη και ήρθε σχεδόν από το πουθενά. Είναι έτοιμη η ΑΕΚ για τη νέα πρόκληση;

«Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για αύριο. Ο τρόπος που έπαιξε χθες, η Φλαμένγκο εντυπωσίασε τους πάντες. Έχει παίκτες με εμπειρία, όπως ο Βαρεζάο και ο Μαρκίνιο. Έχει παίκτες, που συνδυάζουν αθλητικότητα και ταλέντο. Έχει και έναν Αργεντινό πλέι μέικερ, τον Μπάλμπι, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στη θέση του στη Λατινική Αμερική.

Χθες διέλυσε τους Σπερς με μια πολύ καλή επιθετική άμυνα και μ’ ένα εκπληκτικό ποσοστό τριών πόντων, που έφτασε στο 60%. Θα παίξει στην έδρα της. Όλοι περιμένουν ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι βέβαιο ότι οι παίκτες της θα αισθάνονται καλύτερα σε σχέση με μας σε ό,τι αφορά στο κλίμα, την υγρασία, και θα επιδιώξουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους».

– Ποιοι άλλοι παράγοντες, πιστεύετε, ότι θα είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη του ματς;

«Τα κριτήρια των διαιτητών, σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις τους στη διάρκεια του αγώνα φαίνεται να “βολεύουν” τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τον τρόπο να ανταποκριθούμε σε αυτό. Ξέραμε βέβαια από την αρχή αυτού του ταξιδιού, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Πιστεύω, ότι με τις φιλοδοξίες, που έχουμε, θα τα ξεπεράσουμε. Όχι βρίσκοντας δικαιολογίες, αλλά παίζοντας και διεκδικώντας το καλύτερο με την αξία μας».

– Πριν από τους αγώνες τα προγνωστικά «έδιναν» φαβορί τους Σπερς και κατόπιν την ΑΕΚ για το Διηπειρωτικό τρόπαιο. Τα προγνωστικά ανατράπηκαν όμως. Με δεδομένο, ότι η Φλαμένγκο απέκλεισε τους Σπερς, ποιος είναι το φαβορί στον τελικό;

«Πρέπει να μπούμε στο παρκέ για να επιβάλλουμε το δικό μας στυλ και όταν ολοκληρωθεί ο Τελικός να μπορούμε να πούμε, ότι τα δώσαμε όλα. Πριν φύγουμε από την Αθήνα ξέραμε, ότι θα παίξουμε ημιτελικό και τελικό με δύο πολύ καλές ομάδες. Οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο, που είναι ο στόχος μας.

Είναι δύσκολο για κάποιον να προβλέψει. Οι Σπερς ήταν μια εκπληκτική ομάδα. Πήρε την περασμένη περίοδο το Πρωτάθλημα στo NBDL. Και εφέτος έπαιζαν καλά. Όμως, ήρθαν στο Ρίο, και άλλα περιμέναμε, άλλα είδαμε. Δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στον αγώνα με Φλαμένγκο. Γι’ αυτό και είχαμε το χθεσινό αποτέλεσμα.

Και εμείς, χθες, πριν μπούμε στο ματς, δεν ξέραμε πώς θα ανταποκριθούμε στο αργεντίνικο στυλ της Σαν Λορέντζο. Είναι πολύ διαφορετικό το ευρωπαϊκό στυλ από το λατινοαμερικάνικο. Το ίδιο συμβαίνει και αύριο. Φλαμένγκο και ΑΕΚ έχουν πολύ διαφορετικά στυλ και δεν ξέρουμε ποια από τις δύο θα μπορέσει να επιβάλλει το ρυθμό της.

Σίγουρα αυτό, που περιμένουμε αύριο είναι η Φλαμένγκο να παίξει με συγκεκριμένη ταχύτητα. Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα υψομετρικά πλεονεκτήματά της κοντά στο καλάθι, διότι είναι μία πολύ ψηλή ομάδα. Γενικά, θα προσπαθήσει να επιβάλλει την αθλητικότητά της.

Από την άλλη πλευρά είναι η ΑΕΚ. Εμείς έχουμε το δικό μας στυλ. Πρέπει να επιβάλλουμε τη σοβαρότητα, που δείχνουμε στην άμυνα. Να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, έτσι όπως θα το έχουμε σχεδιάσει. Να έχουμε πειθαρχία. Να παίξουμε όλοι για όλους. Να βοηθά ο ένας παίκτης τον άλλο. Ώστε να αμβλύνουμε τις υψομετρικές διαφορές. Και να εκμεταλλευτούμε τη δημιουργικότητα και το διαφορετικό στυλ του κάθε παίκτη μας».

– Από τους παίκτες, που καθόρισαν με την παρουσία τους τον ημιτελικό ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος ενδέχεται να μην αγωνιστεί στον Τελικό λόγω τραυματισμού. Πόσο θα επηρεάσει η ενδεχόμενη απουσία του την ομάδα;

«Ξέρω, ότι υπάρχει μία πιθανότητα να μην παίξει. Όμως, η ομάδα μας έχει αποδείξει, ότι μπορεί να βρει τρόπους ώστε να καλύπτει τα κενά, τις όποιες απουσίες. Δεν έχουμε άλλο… Ξανθόπουλο στην ομάδα. Μπορούμε, ωστόσο, να βρούμε άλλους παίκτες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του Βασίλη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η απάντηση (στην ερώτησή σας) βρίσκεται “μέσα” στην ομάδα».

– Συμπληρώνεται αύριο (17/02) ένας χρόνος από το πρώτο τρόπαιο της νέας εποχής της ΑΕΚ, το Κύπελλο Ελλάδος. Σημαδιακό το γεγονός πιστεύετε;

«Γνωρίζω τα πάντα για την ομάδα. Δεν είναι κάτι όμως που θα αλλάξει τη μοίρα μας. Δεν θα μας τα κάνει πιο εύκολα (αύριο). Θέλω εγώ, οι συνεργάτες μου και οι παίκτες μου να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς. Να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας με τον καλύτερο τρόπο.

Και να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι που μπορούμε. Μετά τον αγώνα θα δούμε τι συναισθήματα θα έχουμε. Χαράς ή λύπης. Μετά τον τελικό θα έρθει η ώρα να “μιλήσουμε”, και να δούμε τι κομμάτι θα έχουμε αφήσει εμείς στην Ιστορία της ΑΕΚ».

– Αποφύγατε να κάνετε εκτίμηση περί φαβορί στον τελικό…

«Θέλουμε να χαρούμε τις στιγμές και να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε στη διοργάνωση. Δεν θα ξυπνήσω το πρωί για να είμαι δεύτερος»

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων