Η αδερφή του Μπόρις Τζόνσον, Ρέιτσελ είναι δημοσιογράφος, με συγγραφικό έργο και μητέρα τριών παιδιών. Δεν είχε διστάσει να λάβει μέρος και στο Celebrity Big Brother της Βρετανίας το 2018 και επανήλθε το όνομα της στην επικαιρότητα, όταν προκαλώντας αμηχανία, γέλια, καθώς και… έκπληξη όταν γδύθηκε ζωντανά σε πάνελ του Sky News, θέλοντας να τραβήξει την προσοχή των συνομιλητών της και κυρίως του κοινού, προκειμένου να μιλήσει υπέρ του Brexit.

Μιλώντας στην εκπομπή του βρετανικού καναλιού η Ρέιτσελ απέδειξε ότι ο αδερφός της, Μπόρις Τζόνσον, δεν είναι το μόνο… εκκεντρικό πρόσωπο της οικογένειας. Καθώς μιλούσε, ξεκούμπωσε το πουκάμισό της και έμεινε γυμνόστηθη.

«Δύσκολα μπορεί να ακουστεί μια φωνή για το Brexit στις μέρες μας» είπε για να δικαιολογήσει την πράξη της, προσθέτοντας ότι «με αυτό που κάνω θα με ακούσετε καλύτερα τώρα, αφού θα με προσέξετε».

Φυσικά, η πρωτότυπη κίνησή της προκάλεσε έκπληξη στους παριστάμενους, που ξεκίνησαν να γελούν αμήχανα, μην μπορώντας να κρύψουν την έκπληξή τους.

https://www.facebook.com/skynews/videos/482993985564130/

Η Ρέιτσελ Τζόνσον γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1965 και από την πλευρά του πατέρα της είναι η δισέγγονη του Αλί Κεμάλ, του φιλελεύθερου κιρκάσιου δημοσιογράφου και υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης του Νταμάτ Φερίντ Πασά, μεγάλου βεζύρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκια του πολέμου για την τουρκική ανεξαρτησία, το 1922. Ο παππούς της αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναγνωρίσττηκε ως Βρετανός και πήρε το πατρικό όνομα της γιαγιάς του, Τζόνσον, ενώ από την πλευρά της μητέρας της, είναι εγγονή του Σερ Τζέιμς Φόσετ, διακεκριμένου δικηγόρου και διατελέσαντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Φοίτησε στο Winsford First School στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου, το Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών, την Ανεξάρτητη Σχολή Ashdown στο ανατολικό Σάσεξ, το Bryanston School στο Ντόρσετ και το σχολείο θηλέων St. Paul’s. Το 1984 φοίτησε στο New College της Οξφόρδης, όπου εξέδσε την φοιτητική εφημερίδα Isis, η οποία είχε εκδοθεί και στο παρελθόν από τον πρώην πρόεδρο και σήμερινό εκδότη της Evening Standard, Τζορτζ Όσμπορν.

To 1989 εντάχθηκε στο δυναμικό των Financial Times και έγινε η πρώτη γυναίκα απόφοιτη που έκανε πρακτική στην εφημερίδα και έγραφε οικονομικές ειδήσεις. Βρέθηκε για ένα χρόνο με απόσπαση στο Foreign Office, την περίοδο 1992 – 1993.

Έναν χρόνο αργότερα προσελήφθη στο BBC, ωστόσο το 1997 αποχώρησε και μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, όπου εργάστηκε ως αρθρογράφος και freelancer. Είχε εβδομαδιαία στήλη στις Sunday Telegraph, The Daily Telegraph, the Evening Standard και άλλες στήλες στα περιοσδικά Easy Living και She, καθώς και στους Financial Times, ενώ σήμερα είναι αρθρογράφος με εβδομαδιαία στήλη στην Mail on Sunday, καθώς και στο Big Issue.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρέιτσελ πέρασε και από την πολιτική ως μέλος των Συντηρητικών από το 2008 έως το 2011. Το 2016 είχε διαφωνήσει με τον αδελφό της -όπως και ο Τζο Τζόνσον-, υποστηρίζοντας την παραμονή στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος. Τo 2017  προσχώρησε στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, καθώς οι Τόρις υποστήριζαν το Brexit. Είχε αποκαλύψει δε ότι αυτή της η κίνηση ήταν αιτία για ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Είναι παντρεμένη με τον Ivo Danway διευθυντή και αναλυτή της National Trust και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Το 2018 είχε λάβει μέρος στο Celebrity Big Brother.