Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο της Αλβανίας για την ένταξη της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα ρίχνοντάς του μελάνι στο πρόσωπο.

Οι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αλλά παρενέβη ο ηγέτης του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα κατηγορώντας την σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας για διαφθορά καλώντας σε παραίτηση τον πρωθυπουργό.

Ο Έντι Ράμα στράφηκε τότε στον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, που ήταν παρών στη συνεδρίαση και του είπε: «Αγαπητέ μου φίλε, πρόεδρε του “Μακεδονικού Κοινοβουλίου”, ζητώ συγγνώμη γι ‘αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε όχι μόνο δε σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη».

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Έντι Παλοκα πλησίασε τον πρωθυπουργό και με μια σύριγγα του πέταξε μελάνι στο πρόσωπο.

Αμέσως παρενέβη η φρουρά της Βουλής προκειμένου να απομακρύνει τον Πάλοκα από το σημείο. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου απέκλεισε τον βουλευτή από τη συζήτηση στη Βουλή. Αργότερα, οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό που πυροδότησε την έκρηξη του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού κόμματος ήταν ο χαρακτηρισμός του Έντι Ράμα για το πρόεδρο του ΔΚ Λουλζί Μπάσα, τον αποκάλεσε «μικρό παιδί που δεν ξέρει τι λέει».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιου είδους επιθέσεις στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Μόλις δύο μήνες πριν, ο Αλβανός Πρωθυπουργός είχε δεχθεί αντίστοιχη επίθεση από τον βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος, Έντρι Χάσα, ο οποίος του πέταξε αυγό.