Δεν σχολιάζουν στη Χ. Τρικούπη την αναφορά του Θ. Τσουκάτου να του ζητήσει συγγνώμη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Η εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και δεν θα παρέμβουμε», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Τόνισε ταυτόχρονα ότι για το ζήτημα αυτό το ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετηθεί όταν είχε προκύψει. « Δεν θα κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο», ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος παρομοίασε τον εαυτό του με αποδιοπομπαίο τράγο και με σάκο του μποξ ο οποίος απολογούμενος  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, χθες, ζήτησε συγγνώμη για την παρανομία που έκανε, αλλά δεν έκρυψε την οργή του απέναντι στην  ηγεσία του κόμματος που δεν είπε την αλήθεια.

Ο Θ. Τσουκάτος, όπως είναι γνωστό δικάζεται για  τη χρηματοδότηση με ένα εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τη Siemens το 1999. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα. Δεν ζητώ συγγνώμη από την ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μπόξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας. Απαιτώ να μου ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια».