Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διερευνήσει η Βουλή πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι άφησε ,την Τετάρτη, Νίκος Βούτσης.

Σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης ερωτηθείς σχετικά για το αν με το τέλος της Συνταγματικής Αναθεώρησης το κοινοβούλιο θα εισέλθει σε χαμηλότερες ταχύτητες, ανέφερε αρχικά:

«Έχουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα αυτό όμως δεν θα προκαλέσει εντάσεις» και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές γι΄ αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα. Είμαστε υποχρεωμένοι για τον Παπαντωνίου και μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεχομένως και κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι».

Όταν, δε, δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι υποθέσεις τουλάχιστον για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου, και το ΚΕΕΛΠΝΟ απαιτούν προανακριτική και όχι εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Έχετε δίκιο δεν τα έχω μάθει ακόμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το Μάτι δεν έχει υποβληθεί ακόμα αίτημα εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής από κανένα κόμμα, ωστόσο στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι εάν καταθέσει σχετική πρόταση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη στηρίξει.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή παρέλαβε την έκθεση ειδικών εμπειρογνωμόνων που ανέλαβαν να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία μετά από εντολή του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, στη Βουλή έχουν διαβιβαστεί αρκετές δικογραφίες για τη «Μαύρη Δευτέρα» σχετικά με την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.