Μια υπέροχη μακαρονάδα με γεύση θάλασσας, που θα απολαύσουν οι λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο, η οποία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε διαφορετικές περιστάσεις.

Υλικά

250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κίτρινη πιπεριά τσίλι

1 πράσινη πιπεριά τσίλι

1 πορτοκαλί πιπεριά τσίλι

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

50 γρ. φρέσκο τζίντζερ

50 γρ. μπράντι

4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες

100 γραμμάρια μύδια με το κέλυφος

100 γρ. κυδώνια με το κέλυφος

1 κύβο λαχανικών ή κότας (προαιρετικά)

100 γρ. σουρίμι

χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ

½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα

250 γρ. μακαρόνια βρασμένα (κατά προτίμηση λιγκουίνι)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει. Ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερωμένες γαρίδες. Τις αφήνουμε 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά και τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε κι αυτό, καθώς και τις κομμένες σε λεπτές φέτες πιπεριές και το ψιλοκομμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας  με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Σβήνουμε με το μπράντι. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τις αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μύδια και τα κυδώνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα. Παράλληλα, κόβουμε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ. Ψιλοκόβουμε 1-2 πιπεριές και παίρνουμε το ξύσμα από το λάιμ. Βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε τον κύβο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα μακαρόνια, που έχουμε ετοιμάσει βράζοντάς τα για τουλάχιστον 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να κρατάνε. Κόβουμε τον κόλιανδρο με τα χέρια μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιες από τις πιπεριές τσίλι με χρωματιστές πιπεριές για πιο γλυκιά γεύση στη μακαρονάδα.