Αφράτο σουφλέ με κουβερτούρα, σε ατομικές φόρμες με σχήμα καρδιάς για… να γλυκάνετε την ημέρα σας και μαζί την ημέρα όσων αγαπάτε.

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο

250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

3/4 κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

7 αβγά

ελάχιστο αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο

λίγο κακάο και βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 ατομικές αντικολλητικές φόρμες. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε. Τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον καφέ και το αλάτι. Ρίχουμε στο μείγμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Γεμίζουμε στα 3/4 περίπου τις φόρμες μας.Ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε. Μποορύμε να στολίσουμε με τρίματα σοκολάτας.