Με βολές κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς ως προς τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, αποχώρησε από τη θέση του εποπτεύοντος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ενώ  θέμα χρόνου, όπως  εκτιμάται, είναι η άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, που έχει προκαλέσει έντονους πολιτικούς τριγμούς.

Ο κ. Αγγελής στην αναφορά του, σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ταξίδι  που έγινε πρόσφατα στη Βιέννη, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους αμερικανούς που διενεργούν ανάλογη έρευνα.

Ο κ. Αγγελής μάλιστα, όπως έλεγαν πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως «εγώ δεν θα πάω φυλακή».

Οι περιγραφές  της αναφοράς Αγγελή προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, η οποία και παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα την οποία ήδη ανέθεσε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Και ενώ η αναφορά Αγγελή, … σκιάζει την υπόθεση της Νοvartis , η έρευνα όπως όλα δείχνουν σε κομβικό σημείο.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές οι όποιες διώξεις μπορεί να ασκηθούν για το αδίκημα της δωροδοκίας, με βάση μόνον τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία, διευκρινίζοντας ότι «ως έγγραφα μπορεί να νοούνται συνομιλίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα σε κινητά και χειρόγραφες σημειώσεις».

Πάντως εισαγγελικές πηγές διευκρίνιζαν, πως σύντομα και προ της ενάρξεως της προεκλογικής περιόδου, η υπόθεση θα πρέπει να εκκαθαριστεί τουλάχιστον για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι στο σύνολό της λόγω του τεράστιου όγκου του υλικού που διερευνάται.