Σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ερευνά την υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου  και ενός ακόμα ισοβίτη, οι οποίοι φέρεται να πέτυχαν να βγουν από τη φυλακή με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά.

Δεκαέξι πρόσωπα περιλαμβάνονται στον κύκλο των υπόπτων  της έρευνας, μεταξύ των οποίων εκτός από τους δύο κρατούμενους , είναι έξι γιατροί , υπάλληλοι ΙΚΑ και υπάλληλοι ΚΕΠΑ καθώς και ένας δικηγόρος.

Τα αδικήματα που διερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές είναι  για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία παθητική και ενεργητική, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, πλαστογραφία και χρήση πλαστού.

Ολοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 4 Φεβρουαρίου  2019 προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της , προκειμένου να  διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για να επιτύχουν την αποφυλάκισή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από