Δεκαπέντε άτομα καλούνται μέσα στις επόμενες ημέρες από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσουν με την ιδιότητα υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης  στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της αποφυλάκισης με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά τόσο από τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, όσο και από έναν ακόμα  πρώην κρατούμενο που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την έρευνα τους και κατέληξαν σε ενδείξεις  τέλεσης αξιοποίνων πράξεων  που συνδέονται με την έκδοση των επίμαχων πιστοποιητικών .

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο Αρης Φλώρος καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Ακολούθησε βροχή καταγγελιών βάσει των οποίων οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν βαριά ασθένεια για το νεαρό επιχειρηματία ήταν πλαστές. Μέσα σε λίγες ημέρες, το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ψάχνοντας τα πλαστά πιστοποιητικά της αποφυλάκισης Φλώρου, φέρεται να έπεσαν σε συγκοινωνούντα δοχεία, για ακόμα μία περίπτωση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας..

Όσοι κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν δικαίωμα εκ του νόμου να ζητήσουν προθεσμία ώστε να λάβουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους. Αμέσως μετά οι εισαγγελείς διαφθοράς αποτιμώντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων θα αποφασίσουν αν και για ποια πρόσωπα στοιχειοθετούνται οι ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις. Σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ αντίθετα για όσα πρόσωπα δεν προκύπτουν ενδείξεις η δικογραφία εκ του νόμου αρχειοθετείται.