temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Τα έκανε θάλασσα ο Σκουλάς
Ομάδα

Τα έκανε θάλασσα ο Σκουλάς

Με πέναλτι- εφεύρεση του Σκουλά η Ξάνθη πήρε μεγάλο «τρίποντο» κόντρα στον Ατρόμητο (2-1) στην Θράκη. Μια απόφαση – εξυγίανσης που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων

Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό στη Θράκη, με εκατέρωθεν ευκαιρίες και δυνατές «μονομαχίες», το αποτέλεσμα τελικά καθόρισε άλλος! Ο διαιτητής Μανώλης Σκουλάς που έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να πάρει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στον Ατρόμητο με πέναλτι που είδε μόνο εκείνος.  Ο Ατρόμητος είχε ανοίξει το σκορ, η Ξάνθη είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα και ο Εμμανουήλ Σκουλάς «ανακάλυψε» πέναλτι σε βουτιά του Κάστρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ακρίτες να πάρουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα φέτος στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ακρίτες έχουν την αβάντα της διαιτησίας. Είναι ακόμα μια «απόφαση» του νέου καθεστώτος που κινεί τα νήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων τους ανεβάζει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα «συγκάτοικους» με Παναθηναϊκό και Άρη, την στιγμή που ο Ατρόμητος πέφτει στην τέταρτη θέση.

Στα του ματς. Μόλις στο 2ο λεπτό, η Ξάνθη «άγγιξε» το γκολ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Ρισβάνης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Μέγιερι. Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Ευθύμη Κουλούρη στην πρώτη του ουσιαστικά επιθετική προσπάθεια της ομάδας (0-1). Η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη ο οποίος έφυγε τετ α τετ και γύρισε προς τον Κουλούρη ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 12ο φετινό του τέρμα.

Στο 11′ ο Ζίβκοβιτς ήταν παρών, μετά από σέντρα από τα δεξιά και κεφαλιά του Κουλούρη. Ενώ στο 17ο λεπτό η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζουρίτσκοβιτς να μπαίνει από τα δεξιά αφήνοντας πίσω του τον Σάκιτς, να επιχειρεί και το σουτ με τον Καρασαλίδη να βάζει την προβολή και να διώχνει τη μπάλα. Στο 35′ ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα με τον Τζουρίτσκοβιτς. Έγινε η σέντρα από τα αριστερά, με τον Κάστρο να αφήνει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και τον Σέρβο επιθετικό να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να πλασάρει για το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ανατροπή, όταν σε γύρισμα από τα δεξιά ο Κάστρο έκανε το πλασέ με τον Κιβρακίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή. Στο 54ο λεπτό, ο Ατρόμητος απείλησε με τον Γιαννούλη να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Σαν να μην έφτανε η χαμένη ευκαιρία, στο 58′ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, σε μια φάση που ο Κάστρο έχει χτυπήσει το ένα του πόδι πάνω στο άλλο(!) και έχει πέσει στον αγωνιστικό χώρο. Όμως ο Σκουλάς είδε παράβαση. Έδειξε την άσπρη βούλα και ο Κάστρο που ανέλαβε και την εκτέλεση και δεν λάθεψε κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει όμως το 2-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων