Ξεκούραστα και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ πήρε μια ακόμα νίκη 3-0 στο πρωτάθλημα αυτή την φορά με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Ο Δικέφαλος έφτασε τους 44 βαθμούς, διεύρυνε το σερί του στην Τούμπα (οκτώ στα οκτώ) κια διατήρησε το +8 από τον δεύτερο της κατάταξης Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος για πρώτη φορά φέτος πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τους Μπίσεσβαρ και Βιερίνια, ενώ το τελικό 3-0 έγραψε ο Σάκχοφ. Ο Πανιώνιος αγωνίστηκε για 55λεπτά με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μακρύλλου.

Ο ΠΑΟΚ, απέναντι στον Πανιώνιο, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του προσθέτοντας άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του. Για την αποψινή αναμέτρηση με τους Νεοσμυρνιώτες και με δεδομένες τις απουσίες των Κάνιας και Μάτος ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει με τους Πασχαλάκη, κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Βιερίνια Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μαουρίσιο και Σάκχοφ. Στις πτέρυγες οι Λημνιός και Ελ Καντουρί, στον άξονα ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Ο Άκης Μάτζιος για την αναμέτρηση της Τούμπας παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τους Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίγκες, Σαραμαντάς. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κούρντι και Κόρμπος. Στις πτέρυγες οι Αλί και Κότσιτς, στον άξονα ο Μακρύλλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάϊ.

Ο Δικέφαλος, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα παιχνίδια μας είχε συνηθίσει, να είναι υποτονικός για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Του έλειπε η φαντασία, το καθαρό μυαλό, ενώ αυτό που περίσσευε ήταν η κατοχή της μπάλας. Απόψε κόντρα στον Πανιώνιο ήταν αρκετά κινητικός, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κότνικ, ενώ είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ κλειστεί άμυνα. Οι Ασπρόμαυροι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε και χάθηκε μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ με πάσα προς τον Βιείρίνια μέσα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος έκανε απευθείας το σουτ με τον Κότνικ να διώχνει με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Άρχισε να ξεπληρώνει το νέο του συμβόλαιο

Ο ΠΑΟΚ που πίεσε ασφυκτικά την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντιέγκο Μπίεσεσβαρ που αγωνίστηκε στον άξονα και είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του λίγες ώρες πριν την σέντρα ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ με πολύ ωραία ενέργεια και άψογο τελείωμα. Ο έμπειρος μέσος με πανέμορφη ντρίμπλα έξω από την περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Κότνικ για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Οι Ασπρόμαυροι που είχαν τον έλεγχο του αγώνα έκανε κάποια λάθη στο χώρο του κέντρου δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν λίγο τις γραμμές τους. Στο 28ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου είχαν την μια και μοναδική τους ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Ο Μακρύλλος έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, έκανε το σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Έμεινε με 10 παίκτες ο Πανιώνιος

Μέχρι την λήξη του αγώνα είχαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δέχονται αρκετές κίτρινες κάρτες , ενώ κάποιες χαρίστηκαν από τον Σιδηρόπουλο προς τους παίκτες του Πανιωνίου. Όχι όμως η δεύτερη κίτρινη στον Παναγιώτη Μακρύλλο που πήγε με τις τάπες στα πόδια του Μπίσεσβαρ. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την κόκκινη κάρτα στο μέσο του Πανιωνίου που έμεινε με 10 παίκτες για 50 λεπτά.

Γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με τον αρχηγό του, Αντελίνο Βιερίνια σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να πετύχει γκολ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πορτογάλος με ένα συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κότνικ ο οποίος ναι μεν έπεσε αλλά δεν αντέδρασε σωστά.

Αναγκαστική με Κότνικ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε μια αλλαγή αναγκαστική. Ο Μανοίλοβιτς πήρε την θέση του Κότνικ καθώς ο τελευταίος είχε ενοχλήσεις στον ώμο. Με το ματς να έχει τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Μπίσεσβαρ και Βιερίνια, οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο προσφέροντας ένα καλό θέαμα. Στο 54′ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα με τον Σάκχοφ να παίρνει την κεφαλιά και τον Μανοίλοβιτς με εκπληκτική επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ.

Χαμένες ευκαιρίες και 3-0

Η δεύτερη χαμένη ευκαιρία σημειώθηκε στο 63′, όταν ο Βιεϊρίνια από τα δεξιά κατέβασε τη μπάλα και πάσαρε προς τον Άκπομ. Ο τελευταίος προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το πόδι του Σταυρόπουλου χάλασε ίσως ένα από τα πιο όμορφα γκολ. Ο Δικέφαλος που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σάκχοφ στο 69ο λεπτό. Μετά από πάσα του Μαουρίσιο, ο Ουκρανός μέσος ξέφυγε με πολύ όμορφη κίνηση από την επιτήρηση του Σταυρόπουλου και με ένα σουτ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του κατάφερε να την στείλει κάτω από τα πόδια του Μανοίλοβιτς για το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά όταν έχεις Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια πολύ δύσκολα να καταλήξει στο πλεχτό. Στο 88′ από φάουλ του Κούρντι, ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ εκτινάχτηκε στην γωνία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Στα κλικ της σημερινής βραδιάς ήταν το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην αλλαγή του Βιερίνια και στην είσοδο του νεαρού Λύρατζη. Όπως επίσης και η εντυπωσιακή κερκίδα που έκανε οι χιλιάδες φίλαθλοι του Δικεφάλου που φώναζαν συνεχώς «Μη σταματάς Δικέφαλε πρωτάθλημα θα πάρουμε».

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-0

Γκολ: 11′ Μπίσεσβαρ, 45’+ Βιερίνια, 69′ Σάκχοφ,

Κίτρινες: Μαουρίσιο, Μακρύλλος, Λημνιός, Σαραμαντάς, Σάκχοφ, Ντουρμισάι, Ελ Καντουρί.

Κόκκινες: Μακρύλλος

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας, Κούλα Χασάν

Τέταρτος διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιερίνια (79′ Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (75′ Καρέλης), Ελ Καντουρί, Λημνιός, (67′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ Ακπομ.

Πανιώνιος: Κότνικ(46′ Μανοίλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Αλί (76′ Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισαϊ (63′ Καμαρά)