«Επί δέκα μέρες, πριν αποφασιστεί η λήψη νέας εμπιστοσύνης στη Βουλή, κυκλοφορούσαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας και το Σύνταγμα το επιτρέπει» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρατήρησε: «Για φανταστείτε η Ελλάδα να έχει πρωθυπουργό με 120 βουλευτές. Παράνοια».

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση αναπτύσσει μια θεωρία ότι έχει κάποια καλά νομοσχέδια μπροστά της» και διερωτήθη «πότε προέκυψαν αυτές οι δυνατότητες; Επί 4 χρόνια ξεζουμίζαμε έναν λαό για να παράσχουμε τώρα φιλί ζωής; Και γιατί τον ξεζουμίζαμε αφού δεν ήταν τόση ανάγκη;». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ξήλωμα του πουλόβερ».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι ονόμασε εθνική γραμμή τα λάθη του παρελθόντος και ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι στο θέμα αυτό δεν έχει τον λαό μαζί του αλλιώς θα έκανε δημοψήφισμα».

Για τον Πάνο Καμμένο επανέλαβε ότι είναι συνένοχος, ενώ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «συνδεθήκαν δυο κόμματα να φτιάξουν μία κυβέρνηση και ο ένας κλέβει τους βουλευτές του άλλου».

Επίσης, ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στην άλλοτε βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε: «Να χαίρεστε την 151η βουλευτή σας». Κατηγόρησε, δε, την ίδια τη βουλευτή για αχαριστία καθώς, όπως είπε, εξελέγη με λίστα με την Ένωση Κεντρώων και μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα» και όπως υποστήριξε «άλλη μία φορά εξαπατούν την Ελλάδα Αμερικανοί και Γερμανοί και θα είναι πολύ αργά για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, που είναι ό,τι ιερότερο έχει η χώρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, ισχυρίζεται ότι το όνομα έχει μικρή σημασία, επισημαίνοντας: «Το όνομα είναι το όχημα και το δίνετε. Ξεκαθαρίστε τη στάση σας αφού θέλετε να κυβερνήσετε αύριο. Είναι ντροπή να μην ξέρει η Ελλάδα τι στάση θα τηρήσετε».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «αυτή η Βουλή είναι καλό να τερματίσει το συντομότερο τον βίο της γιατί έχει συνδεθεί με μεταγραφές, υστερόβουλες δημοσκοπήσεις και μετακινήσεις βουλευτών» και επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι θα είναι χειρότερη κυβέρνηση από την παλαιότερη.