Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίζεται σήμερα το απόγευμα (19:30) ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Την ίδια στιγμή επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη διαδοχή του Ευάγγελου Αποστολάκη και τις επόμενες ώρες αναμένεται να συγκληθεί δια της περιφοράς το ΚΥΣΕΑ.

Μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού και την ανάληψη των καθηκόντων του θα συγκληθεί εκ νέου το ΚΥΣΕΑ με τον Βαγγέλη Αποστολάκη ως υπουργό Αμυνας για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού

ΓΕΕΘΑ. Μέχρι την επιλογή νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να οριστεί ο μέχρι πρότινος αρχηγός αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.