Διαφημίστηκε ως ένα μουσικό φεστιβάλ για την ελίτ, ένα Coachella για λίγους, σε τροπικό νησί στις Μπαχάμες, με  υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις, γκουρμέ catering από σεφ-ονόματα, και με top models να λιάζονται και να λικνίζονται στο ρυθμό που θα έδιναν κορυφαίοι καλλιτέχνες. Αυτό υπονοεί, άλλωστε, στο παρακάτω βίντεο η παρουσία των Μπέλα Χαντίντ, Εμιλι Ραταϊκόφσκι και Χέιλι Μπόλντουιν.

Τα πανάκριβα εισιτήρια για το Fyre Fest εξαντλήθηκαν αμέσως, όχι από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon ή τους μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ, αλλά από influencers που ήθελαν πάση θυσία να ποστάρουν από εκεί φωτογραφίες και βίντεο στα social media.

Αυτό όμως που αντιμετώπισαν όταν έφτασαν εκεί ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία των μουσικών φεστιβάλ. Χάος, ανοργανωσιά, άθλιες σκηνές, κάτι ταλαιπωρημένα σάντουιτς, ενώ κανείς μουσικός δεν πάτησε ποτέ το πόδι του εκεί. Ο διοργανωτής του προσπάθησε να στήσει μια απάτη 26 εκατ. δολαρίων και τελικά καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης.

Την ιστορία αυτή αφηγείται το ντοκιμαντέρ «Fyre: το μεγαλύτερο πάρτι που δεν έγινε ποτέ», που κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου στο Netflix. Πόσοι από τους θεατές άραγε θα λυπηθούν τους θαμώνες του φεστιβάλ για όσα πέρασαν εκεί;