Με καλάθι του Τζερμέιν Λαμπ στην εκπνοή του αγώνα, ο Χολαργός πέτυχε δραματική νίκη με 74-73 επί του Πανιωνίου στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», για τη 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι «κυανέρυθροι» έδειχναν να «αγκαλιάζουν» την πρώτη φετινή εκτός έδρας επιτυχία τους, χάρη στο τρίποντο του Ντέιβιον Μπέρι τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αλλά ο Λαβ ήταν αποφασισμένος να μη συνδυάσει τη σπουδαία προσωπική του απόδοση (23π.) με ήττα…

Το ματς ξεκίνησε με ένα απρόοπτο, καθώς μετά από μόλις 30΄΄ ο Ντόρσεϊ χτύπησε κατά λάθος στο πρόσωπο τον συμπαίκτη του, Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος σωριάστηκε στο παρκέ χάνοντας τις αισθήσεις του. Σύντομα ο έμπειρος γκαρντ συνήθλε και, αφού πήγε για λίγο στα αποδυτήρια, επέστρεψε κανονικά στον αγώνα και μάλιστα είχε πολύ καλή απόδοση, πετυχαίνοντας 14 πόντους.

Παρά την προσωρινή απώλεια του Παπαντωνίου, ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 9-2 στο 4ο λεπτό, όμως σταδιακά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς σε ισορροπία και ισοφάρισαν 20-20 στο ξεκίνημα της β΄ περιόδου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ ως τα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν οι «κυανέρυθροι», παρότι είχαν σε κακή μέρα τον Μπέρι, κατάφεραν με ένα σερί 9-0 και προηγηθούν 49-43. Με πρωταγωνιστή τον Λαβ, οι νεοφώτιστοι έμειναν κοντά στο σκορ και στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπου προσπέρασαν 65-60 με τρίποντο του Σπυριδωνίδη. Ο Πανιώνιος δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και σκόραρε μόνο με βολές, αλλά η καλή άμυνα του επέτρεψε να μείνει στο παιχνίδι και να περάσει μπροστά 68-66, με κάρφωμα του Ντόρσεϊ 3΄36΄΄ πριν τη λήξη (το πρώτο καλάθι των Νεοσμυρνιωτών στην τελευταία περίοδο!).

Το φινάλε του ματς ήταν… ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο Γιάνκοβιτς με βολές στα 20΄΄ έδωσε προβάδισμα 72-70 στο Χολαργό, αλλά ο Μπέρι, που ως εκείνο το σημείο είχε 2/17 σουτ (!), πήρε την ευθύνη και με τρίποντο υπό πίεση έφερε τον Πανιώνιο «μια ανάσα» από την πρώτη εκτός έδρας νίκη του (72-73, 4΄΄ πριν τη λήξη). Ο Άρης Λυκογιάννης πήρε τάιμ-άουτ και στην επαναφορά ο Λαμπ πήρε τη μπάλα, έκανε ένα μικρό μπάσιμο και με σουτ εκτός ισορροπίας από την κορυφή της ρακέτας χάρισε σε «νεκρό» χρόνο τη νίκη στους γηπεδούχους, που έκλεισαν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 7-6 και οδεύουν ολοταχώς προς τα πλέι-οφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-37, 55-57, 74-73

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Άρης Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 9 (1), Γιάνκοβιτς 17 (2), Οκερεαφόρ, Αγκμπελέσε 8 (11ρ.), Χόκινς 2, Κώττας 7, Σπυριδωνίδης 8 (1), Τάλτον, Σκουλίδας, Λαμπ 23

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Οικονόμου): Παπαντωνίου 14 (2), Ντόρσεϊ 9 (10ρ.), Μπέρι 17 (2), Χάρις 16 (2), Σίνγκλερ 5 (1), Καραμαλέγκος 2, Δίπλαρος, Καμπερίδης 3 (1), Τέιλορ, Όστιν 7 (9ρ.)