Επιδεινώθηκαν σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες. Κρύο, ισχυροί άνεμοι, βροχές και χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Στους -6 βαθμούς αναμένεται να πέσει ο υδράργυρος απόψε στο όρος Τρόοδος, όπου το χιόνι στην κορυφή έφτασε τα 70 εκ. Χιόνια έπεσαν και σε ημιορεινές περιοχές και σε αρκετές κοινότητες τα σχολεία έμειναν κλειστά.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο οδικό δίκτυο ορισμένων ορεινών περιοχών, άλλοι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απεγκλωβιστεί τουριστικό λεωφορείο με 35 επιβάτες.

Αύριο Τετάρτη, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Πάντως, το 2019 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το υδατικό απόθεμα της Κύπρου, καθώς υπήρξε σημαντική εισροή νερού στα φράγματα, η οποία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συγκεκριμένα το τελευταίο εικοσιτετράωρο η συνολική εισροή νερού στα φράγματα ανήλθε στα 3.4 εκατ. κυβικά μέτρα και η αποθηκευμένη ποσότητα στα 74,041 εκατ. κυβικά μέτρα.

Αυτό μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα η συνολική πληρότητα στα φράγματα, που ανερχόταν στο 13% την προηγούμενη χρονιά, σε μερικά εικοσιτετράωρα να φτάσει σε 25.5% ποσοστό πληρότητας.

Μετά τις ανομβρίες των τελευταίων ετών, οι ποσότητες αυτές είναι άκρως ικανοποιητικές και δημιουργούν πολύ καλές προοπτικές για τη συνέχεια του έτους.