Ο υπουργός Βένκο Φιλίπτσε πληροφορήθηκε για τις νέες εμφανίσεις της ασθένειας, η οποία επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς σε έξι περιπτώσεις, ενώ σε άλλες έξι αναμένονται οι αναλύσεις σήμερα Πέμπτη, αναφέρει δημοσίευμα ιστοσελίδας των Σκοπίων.

Μεταξύ των νέων περιπτώσεων, οι περισσότερες αφορούν σε παιδιά, αλλά υπάρχουν και ενήλικες, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου.

«Κρίθηκε η κήρυξη επιδημίας ιλαρά στα Σκόπια και είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε προσωρινό μέτρο – την απαγόρευση των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MRP», δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα 15 χιλιάδες μη εμβολιασμένα παιδιά κάτω των 14 ετών, μόνο 310 έχουν εμβολιαστεί, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», είπε ο Φελίπτσε.

Πολλοί γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανέφερε ότι από το 1972 υπήρξαν αρκετές επιδημίες με περισσότερους από 1250 θανάτους.

Η νόσος θεωρείται σοβαρή, γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή των πνευμόνων και μηνιγγίτιδα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr