Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε ότι δεν έχει κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα στις εισαγγελικές αρχές και αυτό πιθανώς έχει δυσαρεστήσει. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι βρισκόταν υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει πράγματα που δεν έχουν συμβεί και πως δεχόταν επίμονες ερωτήσεις για τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη.

Ο Μανιαδάκης δήλωσε πως δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σημείωσε, ακόμη, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν καθηγητής του και πως ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε συζητήσει μαζί του για να μπει στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». «Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

Ο μάρτυρας τόνισε ότι είναι αθώος καθώς δεν έχει λάβει κανένα «δωράκι» από τη Novartis και σημείωσε ότι ο ίδιος και οι λογαριασμοί του έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά από κάθε αρμόδιο όργανο του κράτους. Αναρωτήθηκε δε πώς είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε κατηγορούμενο μόνο και μόνο επειδή ένας άλλος μάρτυρας χρησιμοποιεί εναντίον του έωλους ισχυρισμούς.

Είπε πως  «είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση εγκατάλειψης της χώρας, ανέφερε ότι όπως πάντα είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το ταξίδι του. «Την Παρασκευή ανταλλάξαμε ευχές με την κ. Τουλουπάκη μέσα στην ΓΑΔΑ», είπε και πρόσθεσε ότι γνώριζε και ο υπεύθυνος για την προστασία μαρτύρων. «Ήξεραν ότι εργάζομαι στην Ισπανία και πως εντός Ιανουαρίου η οικοσκευή μου θα μεταφερόταν εκεί» παρατήρησε. Υπογράμμισε, δε, ότι διαβεβαίωσε τις αρχές πως θα επέστρεφε όποτε του το ζητούσαν για να καταθέσει.

Διερωτήθηκε επίσης ότι πώς είναι δυνατόν να μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων εφόσον δεν είναι αθώος. «Για να μπεις στο πρόγραμμα πρέπει να είσαι απόλυτα αθώος, δεν εκκρεμούσε τίποτα εις βάρος μου, αυτό ήταν προϋπόθεση συνεργασίας. Έκανα αναλύσεις, έπαιρνα στοιχειά που πήγαν στη Βουλή και χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό…».