Ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα για την ύπαρξη πορίσματος ΕΔΕ, που στηρίζεται σε διαρροές, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτησή του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητά την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των οκτώ αστυνομικών που επιλήφθησαν το περιστατικό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης διερωτάται αν η Ελληνική Αστυνομία σκόπιμα διοχέτευσε με παράνομο τρόπο το πόρισμα στο συγκεκριμένο ΜΜΕ ,ή εν αγνοία της ηγεσίας, στελέχη που είχαν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία έκαναν τη διαρροή εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη.

Βάσει των παραπάνω, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν προτίθεται να διατάξει διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αναφορικά με δημοσίευμα για την ύπαρξη πορίσματος ΕΔΕ σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που επελήφθησαν στο περιστατικό στην Ομόνοια

Έκπληξη προκαλεί δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφορικά με την ύπαρξη πορίσματος της ΕΔΕ που ζητά την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των οχτώ αστυνομικών που επελήφθησαν στο περιστατικό στην Ομόνοια, που στηρίζεται σε διαρροές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με εξώδικη δήλωση των αστυνομικών οι ίδιοι δεν είχαν καμία πληροφόρηση για το συγκεκριμένο πόρισμα. Εύλογα διερωτάται κανείς αν η Ελληνική Αστυνομία σκόπιμα διοχέτευσε με παράνομο τρόπο το πόρισμα στο συγκεκριμένο ΜΜΕ ή εν αγνοία της ηγεσίας στελέχη που είχαν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία έκαναν τη διαρροή εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη.

Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: Αν προτίθεται να διατάξει διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή.

Ο ερωτών βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης,

Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Εξώδικο του Πλεύρη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Από την πλευρά του ο Θ. Πλεύρης ενημέρωσε μέσω twitter ότι κατέθεσε εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. γιατί «δεν κατάφερε να διαφυλάξει την μυστικότητα της διαδικασίας και ανέχεται να διαρρέεται το όποιο πόρισμα προσβάλλοντας τα δικαιώματα στη δίκαιη δίκη και στην προστασία δεδομένων αστυνομικών, που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί».