Ένα πεντανόστιμο, αρωματικό ριζότο με ελαφριά γεύση κολοκύθας για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι, που θα απολαύσουν όσοι το δοκιμάσουν.

Για το ριζότο

120 γραμμάρια ελαιόλαδο

150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. ρύζι Αρμπόριο

200 γρ. κρασί λευκό

1,2 κιλά ζωμό κοτόπουλου

350 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε καρέ

200 γρ. κολοκύθα, ψημένη

120 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο

40 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

30 γρ. βούτυρο φρέσκο

10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Προσέχουμε επίσης το βράσιμο να είναι χαμηλό. Αλατίζουμε και, αφού έχουμε χρησιμοποιήσει τη μισή ποσότητα του ζωμού και βρισκόμαστε στον μισό χρόνο μαγειρέματος του ριζότο προσθέτουμε την κομμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με τον ίδιο τρόπο. Όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτουμε τον πουρέ της κολοκύθας, που έχουμε φτιάξει από την ψημένη κολοκύθα, που έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ, μαζί με καβουρδισμένο βούτυρο, κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι, και συνεχίζουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, και το φασκόμηλο.