Η Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε από την Μπορντό τον Μάλκομ δίνοντας 40 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Λίγους μήνες μετά ο Βραζιλιάνος δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα στην Μπαρτσελόνα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μοιάζει να τον υπολογίζει. Ο ίδιος ο Μάλκομ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα της Καταλονίας, ενώ και η Μπάρτσα δεν «καίγεται» να τον κρατήσει και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ομάδες για να τον αποκτήσουν.

Δημοσίευμα από την Ισπανία αναφέρει πως υπάρχει ομάδα από την Κίνα που έχει ρίξει στο τραπέζι πρόταση ύψους 65.000.000 ευρώ, ενώ γίνεται λόγος και για ένα δελεαστικό συμβόλαιο και για τον παίκτη. Πέρα όμως από τον σύλλογο από την Ασία που ψάχνεται για τον Μάλκομ στο κόλπο φαίνεται πως είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο παίκτης βέβαια μπήκε στο μεταγραφικό κάδρο των Κόκκινων Διαβόλων επί των ημερών του Ζοσέ Μουρίνιο και απομένει να φανεί αν θα παραμείνει εκεί και μετά την απόλυση του Πορτογάλου. Η ομάδα πάντως χρειάζεται ενίσχυση για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Premier League και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League.

Ο 22χρονος Μάλκομ από την άλλη φαίνεται πως προτιμάει να συνεχίσει στην Premier League από την κινέζικη λίγκα κι αν πράγματι τα βρει η Γιουνάιτεντ με την Μπαρτσελόνα είναι δεδομένη η μετακίνηση του στο Νησί.