Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Λεβαδειακού στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε εκτός έδρας των Βοιωτών με 2-1. Με τη νίκη του αυτή ο δικέφαλος του Βορρά έφτασε τους 38 πόντους, διατηρώντας την διαφορά οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως υπήρξαν και αρνητικές ειδήσεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, καθώς ο Πόντους Βέρνμπλουμ τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ υπέστη ρήξη Αχίλλειου τένοντα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο γι’ απουσία τεσσάρων – πέντε μηνών.

Γκολ από τον Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ ψηλά με την ομάδα του Λεβαδειακού να μη μπορεί να κρατήσει τη μπάλα. Σε ένα λάθος των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 41ο λεπτό. Ο Ζαμπά βρήκε τον Πρίγιοβιτς σε πλάγια θέση και με ένα δεξί κεραυνό μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 0-1 σε ένα κομβικό σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για το πρωτάθλημα του Πρίγιοβιτς σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό βρήκε πάλι δίχτυα αυτή τη φορά με τον Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος πήρε μέτρα, πλάσαρε ιδανικά με το δεξί λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς για το 0-2. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο αγώνας έγινε αμφίρροπος καθώς ο Λεβαδειακός μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 75 μ’ έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Ζηζόπουλο. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΟΚ πήρε την σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Λιβαδειά.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Καθάριος (64′ Νάνγκις), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Καραχάλιος (79′ Μανγκά), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ (6′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο (81′ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Ζαμπά (85′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.