Ένα πεντανόστιμο και αρωματικό πιάτο, που έχει θέση και στο γιορτινό τραπέζι ως μεζές και όχι μόνο, και ταιριάζει μοναδικά με κρασί.

Υλικά

1 ψαρονέφρι

¼ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

25 ml  ελαιόλαδο

1 κλαράκι δεντρολίβανο (ή ½  κουταλιά σούπας ξερό δεντρολίβανο)

2 – 3 σκελίδες σκόρδου

100 ml κρασί

χυμό από 1/2 πορτοκάλι

χυμό από 1/2 ακέρωτο λεμόνι και λίγο ξύσμα

λίγο γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα)

1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα (ή ½ κουτ. σκόνη)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για δυο λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δυο λεπτά περίπου μέχρι το ψαρονέφρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο (ή την πάπρικα) και μαγειρεύουμε για δυο – τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μουστάρδα σε λίγο ζεστό νερό και αδειάζουμε το μίγμα στο τηγάνι. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, μέχρι δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Φροντίστε να μην μαγειρέψετε πολύ το φαγητό και στεγνώσει το κρέας. Σερβίρεται ζεστό ως μεζές αλλά και ως φαγητό με ρύζι ή πατάτες ή μανιτάρια.