Τα παραμύθια και οι ιστορίες ηρώων ζωντανεύουν, χαρίζοντας στους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές ποιοτικής ψυχαγωγίας. Έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019 στην Καρδίτσα, στην «καρδιά» της Ελλάδας και στο πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα ψυχαγωγηθούν, θα διασκεδάσουν, θα ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Η φετινή «Παυσιλυπούπολη» είναι ακόμα πιο γιορτινή, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή. «Το Μαγεμένο Δάσος και οι Νεράιδες των Ευχών» με τις νεράιδες και τους ήρωες των παραμυθιών που βρίσκονται στο πάρκο, το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων στα θεματικά σπιτάκια, όπου πραγματοποιούνται καθημερινά εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια, indoor – outdoor δραστηριότητες και προγράμματα, και τόσα άλλα «παραμυθένια» δρώμενα, μας μεταφέρουν στον κόσμο της ονειροφαντασίας. Όλες οι προσφερόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της «Παυσιλυπούπολης» προσφέρονται στους επισκέπτες εντελώς δωρεάν.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για ένα μοναδικό θεματικό πάρκο, μέσα στο πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου. Ένας απολύτως δωρεάν ψυχαγωγικός χώρος – και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς σε σχέση με άλλα Χριστουγεννιάτικα πάρκα – που κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες παιδιά και οικογένειες χωρίς να απαιτείται να δαπανηθεί ποσό για τις εντός αυτής δραστηριότητες. Δεν είχε και δεν έχει εμπορικές και οικονομικές φιλοδοξίες, σημειώνει επίσης. Το μόνο που ζητάει, προσθέτει, είναι φαντασία, παιδικότητα σε όλες τις ηλικίες, χαμόγελο και ανοιχτό μυαλό στο όνειρο. Αν τα διαθέτεις θα σου τα ανταποδώσει στο μέγιστο.

Στην ξενάγησή του στην Παυσιλυπούπολη, ο επισκέπτης διαβαίνοντας την είσοδό της, βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του πάρκου, θα συναντήσει το σπίτι του Αη Βασίλη. Στο ταχυδρομείο τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν τις επιθυμίες και τις ευχές. Φέτος στην Παυσιλυπούπολη, φιλοξενείται και παρουσιάζεται ένα από τα γνωστότερα κλασικά παραμύθια παγκοσμίως, η Χιονάτη και οι 7 νάνοι. Και η ξενάγηση δεν έχει τέλος. «Ο αλευρόμυλος των καλικαντζάρων», «ο ήρωας του δάσους», το παιχνιδόσπιτο, το Εργαστήρι πηλού «Με χώμα και νερό» , ζωγραφική προσώπου και το Νεραϊδοχωριό με ξεχωριστή παρουσία της Κυβέλης, της νεράιδας των δέντρων με μια υπέροχη ιστορία.