Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, σε ένα παιχνίδι που όλο το ΟΑΚΑ κρατούσε την ανάσα του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε μία από τις πιο πολύτιμες νίκες της σεζόν. Μετά από δύο ματς χωρίς τρίποντο και απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, που πίεσε, έχασε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι, οι παίκτες του Δώνη άντεξαν, κράτησαν το 1-0 που διαμορφώθηκε από το γκολ του Μακέντα στο 24′ και πήραν μια νίκη που φτιάχνει… χαρακτήρα, παραμένοντας στην πρώτη πεντάδα μια στροφή πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Υπέροχο το γκολ του Ιταλού, που τραυματίστηκε, εξαιρετικός αλλά άτυχος στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε περισσότερο την πρωτοβουλία στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Οι Περιστεριώτες είχαν υπομονή στο παιχνίδι του, καλή κυκλοφορία μπάλας, με τους Μάντσον και Μπουσουλάτζιτς να κάνουν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή και τον Βασιλακάκη σε έναν ελεύθερο ρόλο, που είχε μπερδέψει τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Κάτσε σε εξαιρετική μέρα, με τον Αλβανό να προσφέρει ηρεμία στη μεσαία γραμμή, πολλά τρεξίματα και άπλωμα του παιχνιδιού, όπως είχε ζητήσει ο Δώνης, προκειμένου να ανοίξει ο Ατρόμητος και να υπάρξουν χώροι για τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και κυρίως τον Μακέντα, ο οποίος είχε δύσκολη δουλειά ανάμεσα σε Χατζηϊσαΐα και Ρισβάνη.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να παίξουν ανοιχτό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με τον Ατρόμητο να έχει τη σπουδαιότερη ευκαιρία όσο το ματς ήταν στο 0-0. Ο Γιαννούλης με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 20′ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη, που ναι μεν έπεσε, αλλά αν η μπάλα πήγαινε μέσα δε θα μπορούσε να αντιδράσει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με ένα υπέροχο γκολ, τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση. Ο Κάτσε με μια μαγική 40αρα μπαλιά βρήκε τον Μακέντα ακριβώς εκεί που ζήτησε την μπάλα και ο Ιταλός με ένα μαγικό κοντρόλ με το εσωτερικό του δεξιού ποδιού του και απευθείας εκτέλεση με το αριστερό άνοιξε το σκορ, στην πρώτη επί της ουσίας φάση για τον Παναθηναϊκό.

Το γκολ άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έγινε περισσότερο δημιουργικός και βρήκε τις συνεργασίες που έψαχνε, αναγκάζοντας τον Ατρόμητο να ανέβει μέτρα στο γήπεδο και να απλωθεί ώστε να ψάξει την ισοφάριση. Σε 2-3 περιπτώσεις οι παίκτες του Δώνη απείλησαν την εστία του Μέγιερι για δεύτερο γκολ, με τον Ατρόμητο να απαντά με ένα ανάποδο ψαλίδη του Βασιλακάκη, αλλά με τον Κολοβέτσιο να βρίσκεται στη σωστή θέση και να απομακρύνει.

Κέρβερος ο Διούδης, άτυχος ο Ατρόμητος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε μία αλλαγή. Ο Μακέντα τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος (υπέστη διάστρεμμα) και έδωσε τη θέση του στον Καμπετσή, ενώ ο Ενσικουλού πήρε τη θέση του Βασιλακάκη για τον Ατρόμητο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε επιθετικά, με τον Μπουζούκη να έχει δύο καλές στιγμές έως το 55′ και τους πράσινους να ζητούν πέναλτι σε τράβηγμα του Ρισβάνη στον Καμπετσή (αν έπεφτε ο Καμπετσής θα έδινε την παράβαση ο Σιδηρόπουλος).

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, στο 62′ ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κολοβέτσιου πάνω στον Μπουσούλατζιτς. Ο Διούδης, όμως, ήταν για ακόμα μια φορά εκεί και με καταπληκτική επέμβαση στην αριστερή του γωνία έδιωξε την εκτέλεση του Κουλούρη, με το γήπεδο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς και ταυτόχρονα σε αποδοκιμασίες εναντίον του Σιδηρόπουλου.

Με τον Ατρόμητο να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ο Δώνης γύρισε το σχήμα βάζοντας τον Πούγγουρα τρίτο κεντρικό αμυντικό και βγάζοντας από το γήπεδο τον Χατζηθεοδωρίδη, με τον Κάναντι να περνάει τον πιο δημιουργικό Ούμπιδες, αντί του Νάτσου. Ο Ατρόμητος άγγιξε και πάλι την ισοφάριση στο 75′, αλλά ο Διούδης είπε και πάλι όχι, όταν ο Γιαννούλης γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Κουλούρης από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε στην κίνηση, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός και στο 82′ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, έπειτα από λάθος του Γιόχανσον, με τον Ενσικουλού να κάνει σέντρα σουτ, αλλά τον Κωτσόπουλο που έκανε την προβολή να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα σε κενή εστία. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το πιο αγωνιώδες που έχει ζήσει τη φετινή σεζόν το ΟΑΚΑ. Ο Ατρόμητος εγκαταστάθηκε πάνω από τη σέντρα, πίεσε ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κρατούσε με νύχια και με δόντια το πολύτιμο 1-0. Στο 94′ ο Χρήστος Δώνης αποβλήθηκε και στην τελευταία φάση του αγώνα έσπασαν καρδιές.

Ο Σιδηρόπουλος κράτησε το ματς μέχρι το… 97′ (!) και στο 96′ ο Ατρόμητος άγγιξε το 1-1, με τον Μπουσούλατζιτς να πλασάρει και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Δώνης, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (83′ Τζανδάρης), Χατζηθεοδωρίδης (67′ Πούγγουρας), Μακέντα (46′ Καμπετσής).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Νάτσος (66′ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46′ Ενσικουλού), Μπρούνο (78′ Κωτσόπουλος), Κουλούρης.