Η Κασίμα Αντλερς από την Ιαπωνία ανέτρεψε τα προγνωστικά, νίκησε με 3-2 την Γκουανταλαχάρα από το Μεξικό και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Μεξικανοί έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα με γκολ του Σαλδίβαρ μόλις στο 3ο λεπτό, όμως στο β’ μέρος καταρρεύσαν. Οι Ιάπωνες ισοφάρισαν άμεσα με τον Ναγκάκι (49′), με πέναλτι του Σερζίνιο έκαναν το 2-1 (69′) και ο Αμπε αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και το μόνο που κατάφερε να κάνει η Γκουανταλαχάρα ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με γκολ του γνωστού στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Αλαν Πουλίδο στο 94ο λεπτό, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά από δικό του χαμένο πέναλτι.

Μετά τη νίκη της, η πρωταθλήτρια της Ασίας πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται στις πόλεις Αλ Αΐν και Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση μετέχουν οι πρωταθλήτριες Αφρικής (Εσπεράνς/Τυνησία), Ασίας (Κασίμα Άντλερς/Ιαπωνία), Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (Γκουανταλαχάρα/Μεξικό), Νότιας Αμερικής (Ρίβερ Πλέιτ/Αργεντινή) και Ευρώπης (Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανία).