Ένα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 13ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τη Ρεάλ, να νικήσει 1-0 τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και να ανέβει -προσωρινά τουλάχιστον- στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι «μερένγκες» είχαν ακόμη αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Κρόος, αλλά χρειάστηκαν μία σπουδαία διπλή επέμβαση του Κουρτουά στις καθυστερήσεις, σε διαδοχικά σουτ των Αλεγκρία και Βελάσκες, για να κρατήσουν τη νίκη εν μέσω αποδοκιμασιών.

Να σημειωθεί ότι οι Μπενζεμά και Ασένσιο αποχώρησαν τραυματίες στο β΄ ημίχρονο και μένει να φανεί αν θα είναι διαθέσιμοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, την επόμενη εβδομάδα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης «λαχτάρησε» στην έδρα της Βαγιαδολίδ και επικράτησε, δύσκολα, με 3-2. Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τέρματα των Κάλινιτς και Γκριεζμάν με πέναλτι, αλλά οι γηπεδούχοι «μεταμορφώθηκαν» στο β΄ μέρος και ισοφάρισαν αξιοποιώντας δύο «στημένες» φάσεις, με γκολ του Καλέρο και αυτογκόλ του Σαούλ. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είδε τον Φιλίπε Λουίς να αποχωρεί εκ νέου τραυματίας, αλλά και τον Αντουάν Γκριεζμάν να δίνει τελικά τη λύση στην ομάδα του στο 80΄.

Σε άλλο παιχνίδι, η Χετάφε νε γκολ του Χόρχε Μολίνα (στο 3ο λεπτό) νίκησε 1-0 τη Σοσιεδάδ.