Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Μάλκολμ Γκρίφιν επικράτησε εκτός έδρας της Χάποελ Ιερουσαλήμ και ανέβηκε στην πρώτη θέση του γ’ ομίλου του Basketball Champions League. Οι Κιτρινόμαυροι επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και πλέον επικεντρώνονται στον αγώνα με το Λαύριο, για την 9η αγωνιστική της Basket League.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν μέσα από το blog του στον ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στη νίκη της ΑΕΚ στο Ισραήλ και έδωσε το σύνθημα ενόψει του παιχνιδιού με το Λαύριο. Ο Αμερικανός άσος τόνισε ότι οι Κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει χημεία και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι σοβαροί καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς το Λαύριο είναι ένας δύσκολος αντίπαλος.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη στο Ισραήλ με αντίπαλο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Basketball Champions League. Aυτή η νίκη μάς έφερε στην κορυφή του ομίλου. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ και από το πρώτο λεπτό δείξαμε τις προθέσεις μας.

Ο αντίπαλος με την πίεση του κόσμου του προσπάθησε να… κλέψει το ματς, ωστόσο, εμείς ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή και φτάσαμε στη νίκη.

Τώρα, αφήνουμε πίσω μας το BCL και εστιάζουμε στην αυριανή αναμέτρηση με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ. Είναι ακόμη ένα δύσκολο ματς στη σειρά, με έναν αντίπαλο, που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια την αξία του στο Πρωτάθλημα.

Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Η χημεία στην ομάδα είναι εξαιρετική και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Είμαι σίγουρος, ότι αύριο θα πραγματοποιήσουμε ξανά μια καλή εμφάνιση και θα πανηγυρίσουμε τη νίκη».