Επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ για την τετραετία 2018 -2021 δρομολογεί ο όμιλος Quest, θέτοντας παράλληλα ως στόχο, το 2021, τα έσοδά του να υπερβούν τα 600 εκατ. ευρώ (αύξηση 50% σε σχέση με το 2016).

Στον ετήσιο απολογισμό της Quest Holdings, ο πρόεδρος του ομίλου και του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε ότι ήδη οι επενδύσεις κατά την τριετία 2015-2017 διαμορφώθηκαν στα 50 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε δε, ότι κύρια δραστηριότητα παραμένει ο τομέας της τεχνολογίας. Ωστόσο, η παραπάνω ανάπτυξη θα προέλθει με λειτουργικό τρόπο και μέσα από νέες δραστηριότητες και εξαγορές, σε δραστηριότητες που θα είναι κατά κύριο λόγο συναφείς με τις υπάρχουσες, κινούμενες σε ομόκεντρους κύκλους με αυτές, με έμφαση στο Μobility, αλλά και το IoT που αφορά τις διασυνδεδεμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ήδη, ο όμιλος Quest έχει την αντιπροσωπεία των προϊόντων της Xiaomi, που περιλαμβάνει εκτός από τα είδη κινητής τηλεφωνίας και μικροσυσκευές (ηλεκτρικές σκούπες, αφυγραντήρες κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων ηλεκτρικών συσκευών. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στον τομέα της ενέργειας. Ο όμιλος διαθέτει σήμερα μονάδες ισχύος 12,7 MW και ως επόμενο στόχο έχει την αύξησή τους στα 20 MW, μέσα από την εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.

Την τελευταία πενταετία (2013-2017) ο όμιλος Quest σημείωσε αύξηση εσόδων 10% και αύξηση EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 30%. Το 2017 τα έσοδα του ομίλου Quest ήταν συνολικά 436 εκατ. ευρώ. Βασικός τομέας του ομίλου Quest παραμένει η τεχνολογία (ICT προϊόντα) ο οποίος συνεισφέρει και το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων (216 εκατ. ευρώ πέρσι) από τις εταιρείες Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line και iStorm. Ακολουθούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (98 εκατ. ευρώ) από την ACS – Courier, η οποία από το 2019 θα διαθέτει νέο κέντρο διαλογής στο Αιγάλεω, οι υπηρεσίες πληροφορικής (83 εκατ. ευρώ) από την Unisystems, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (38 εκατ.) από την Cardlink και η ενέργεια, η οποία ακόμα συνεισφέρει ένα πολύ μικρό μέρος των εσόδων (1 εκατ. ευρώ το 2017).