Το Skoda Karoq, το νέο SUV της συνεχώς ανερχόμενης φίρμας στην ευρωπαϊκή αγορά, κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2019».  Συγκεκριμένα, οι 26 δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Skoda Karoq με 399 ψήφους.

To νέο μοντέλο κέρδισε τις περισσότερες ψήφους των μελών του θεσμού, χάρη στον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα, το πλούσιο εξοπλιστικό υπόβαθρο, την ευρεία παλέτα κινητήρων, τα συστήματα υποβοήθησης, τους άνετους χώρους και την εξαιρετική οδική του συμπεριφορά.

Στον τελικό του θεσμού για την επιλογή του Αυτοκινήτου της χρονιάς είχαν περάσει  10 αυτοκίνητα .

Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Citroen C3 Aircross, Dacia Duster, Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Seat Arona, Skoda Karoq, Volvo XC40, VW T-Roc.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Ford Focus ενώ το Dacia Duster συμπλήρωσε την τριάδα.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.