Την πρώτη θέση εμφανίζεται να παγιώνει η ΝΔ, στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, που διενεργούνται. Σύμφωνα με νέα μέτρηση από την εταιρεία Alco η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,7% έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στο 5,3%.  Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, καθώς και της αποχής, με ποσοστά 13,6% και 11,7% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη νέα μέτρηση το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έναντι του 27% που προκρίνει το Μάρτιο και του 15% που απαντά ότι πρέπει να γίνουν το Μάιο.

Όσον αφορά τη συσπείρωση ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 54% έναντι 80% της Νέας Δημοκρατίας.

Το 21% των ψηφοφόρων που επιθυμεί νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική μετά τις εκλογές έναντι του 21% που θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το 34% που θέλει κυβέρνηση Ν.Δ ή με κορμό την Ν.Δ. Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 42% απαντάει κανένας, ενώ το 27% απαντά υπέρ του Κ. Μητσοτάκη, αντί 25% που προκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα.