Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε στις φυλακές Αυλώνας ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ερωτήματα προκαλεί τόσο ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου, όσο και η καταγραφή του σε βίντεο, το οποίο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος και κρατείται στις φυλακές Αυλώνας, είχε τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κελί, μόνος του. Άγνωστο παραμένει πως οι κρατούμενοι που τον ξυλοκόπησαν παραβίασαν το κελί του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, αιτία ήταν μια λεκτική διαμάχη ανάμεσα στον 19χρονο και συγκρατούμενούς του, η οποία κατέληξε στον ξυλοδαρμό του.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο ξυλοδαρμός του 19χρονου καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο και εστάλη σε διάφορους αποδέκτες, καθώς ως γνωστόν, οι κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα να κατέχουν κινητό τηλέφωνο, πολλώ δε μάλλον, smartphone με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η διοίκηση των φυλακών έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι  δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή, εσπευσμένα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου στο Μεταγωγών Πειραιά, και από εκεί στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας, αντίστοιχα, όπου θα παραμείνουν έως την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου.