Η είδηση είχε γίνει γνωστή πριν από μερικούς μήνες: Η Opel ετοιμάζει ένα πολύ σημαντικό μοντέλο της, το Corsa, σε ηλεκτρική εκδοχή. Το νέο μοντέλο, θα είναι έτοιμο προς παραγγελία στα μέσα του 2019, χρονιά, που η γερμανική φίρμα θα γιορτάσει τα 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων. «Το νέο Corsa θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε πολλούς πελάτες. Θα είναι ένα πραγματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό.» ανέφερε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Επίσης, θα ανοίξει και  παραγγελιοληψία και το plug-in υβριδικό Grandland X SUV -. «Η Opel γίνεται ηλεκτρική!» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Είναι κάτι που ανακοινώσαμε κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου Pace! και τώρα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.»

Το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach από του χρόνου, φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα  αποδίδει ισχύ αντίστοιχη των 300 ίππων και συνδυάζεται με τεχνολογία e-All Wheel Drive.

Επίσης, και το νέο μεσαίο van Vivaro θα διατίθεται επίσης σε ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας το 2020. Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς SUV Mokka X, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020, θα περιλαμβάνει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.