«Σπουδαίος επιθετικός ο Μπουλάρι, κεφάλαιο για την Αλβανία!»
Ποδόσφαιρο

«Σπουδαίος επιθετικός ο Μπουλάρι, κεφάλαιο για την Αλβανία!»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κ21 της Αλβανίας, Αλμπάν Μπούσι αποθέωσε τον 17χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού, Εμιλιάνο Μπουλάρι, τον αποκάλεσε «κεφάλαιο» για τη φάση και προανήγγειλε κλήση του στην εθνική ανδρών

Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βάση στην ακαδημία του και στην αναζήτηση και ανάδειξη των ταλέντων που διαθέτει στα τμήματα υποδομής. Ενα από αυτά τα σπουδαία ταλέντα των Ερυθρόλευκων είναι και ο Εμιλιάνο Μπουλάρι. Ο παίκτης που κατά τον Αλμπάν Μπούσι, είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Αλβανία στις θέσεις της επίθεσης.

Ο Μπούσι πέρασε 6 χρόνια στην Ελλάδα παίζοντας ποδόσφαιρο σε Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακό και Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά πλέον είναι ομοσπονδιακός τεχνικός Αλβανίας στην εθνική Κ21. Και με αυτή του την ιδιότητα τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, μαζί με κλιμάκιο της Π.Ο. της Αλβανίας, με σκοπό να τεστάρει νεαρούς Αλβανούς ποδοσφαιριστές, αλλά και να έχει κατ’ ιδίαν επαφές με άλλους, που δεν έχει δει ακόμη.

Σε δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση, λοιπόν, ο Μπούσι αφού υποστήριξε ότι η εθνική Αλβανίας πρέπει να αρχίζει να επανδρώνεται με περισσότερους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Ελλάδα και μαθαίνουν ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Μάλιστα, κάνοντας μία γενική κρίση για τους νεαρούς Αλβανούς ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί η γειτονική χώρα τα επόμενα χρόνια, έπλεξε το εγκώμιο του 17χρονου επιθετικού του Ολυμπιακού!

Συγκεκριμένα, τον χαρακτήρισε «σπουδαίο στράικερ» και «κεφάλαιο» για την Αλβανία. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Ο Εμιλιάνο Μπουλάρι, που αγωνίζεται στην Ελλάδα, θα εξελιχθεί σε σπουδαίο επιθετικό. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την εθνική Αλβανίας. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και παίκτες όπως οι Ντουρμισάι (Πανιώνιος), Βριόνι (Σαμπντόρια) και Μανάι (Inter), που είναι 22-23 ετών και οι οποίοι πιστεύω ότι έχουν πολύ μεγάλη προοπτική στην Αλβανία».

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Εμιλιάνο Μπουλάρι δεν έχει γίνει ακόμη 18 ετών, δεν έχει πάρει καμία επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, έχει κάνει μόνο κάποιες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Panorama Sport», είναι πολύ πιθανό να κληθεί στην ανδρική ομάδα της Αλβανίας!

Ο Μπουλάρι έχει γεννηθεί στις 6 Απριλίου του 2001 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Νάξο. Πρώτα στην Αναγέννηση και μετά στον ΠΑΣ Νάξου, ενώ το 2015, σε ηλικία 14 ετών, ήρθε στην Αθήνα και ενσωματώθηκε στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο 17χρονος αγωνίζεται κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, αλλά μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στα δύο άκρα, χάρη στην εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση.

Ο Εμιλιάνο ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που πήγε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και σε ηλικία μόλις 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες! Ο αλβανικής καταγωγής επιθετικός έγινε μάλιστα ένας από τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες στην ιστορία του συλλόγου που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Μπουλάρι έχει αλβανικές ρίζες, αλλά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, ενώ έχει και ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, έχει φορέσει το εθνόσημο της χώρας του, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Κ17 στα προκριματικά του EURO 2018, σκοράροντας και το πρώτο του γκολ.