Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για μια ροδένια μπάλα τυριού, η οποία θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι, που θα απολαύσουν όσοι τη δοκιμάσουν

Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκο κατσικίσιο τυρί, κατίκι ή άλλο μαλακό φρέσκο τυρί

150 γρ. φέτα πικάντικη

1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ.τσ. καθαρισμένο ρόδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζ. τσ. δενδρολίβανο

ροζ πιπέρι κοπανισμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μούλτι το κατσικίσιο τυρί, τη φέτα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν τα τυριά μας και καυτόπιν ρίχνουμε και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε ακόμα μία φορά ελαφρά. Απλώνουμε μία μεμβράνη και αδειάζουμε το μίγμα επάνω της. Με προσεκτικές κινήσεις σχηματίζουμε μία μπάλα. Την βάζουμε στο ψυγείο για δύο- τρεις ώρες να σφίξει. Αφαιρούμε την μεμβράνη και την ρίχνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει τα ρόδια. Την γυρίζουμε να πάνε τα ρόδια παντού και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να πλάσετε και μικρότερα μπαλάκια τυριού.