temp 19 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Οδυνηρός αποκλεισμός για Τζένοα, στους 16 η Τορίνο (vids)
Ποδόσφαιρο

Οδυνηρός αποκλεισμός για Τζένοα, στους 16 η Τορίνο (vids)

Η Εντέλα της Serie C κατάφερε να αποκλείσει την Τζένοα της Serie A στα πέναλτι, την ώρα που η Τορίνο πέρασε... αέρα τη Σουντιρόλ και εξασφάλισε τη τη συνέχεια της πορείας της στους 16 του Coppa Italia.

Το μεγάλο «μπαμ» στην 4η φάση του Coppa Italia έγινε απόψε (6/12) στο «Λουίτζι Φεράρις». Η Τζένοα ευστόχησε και στα 3 πέναλτι που εκτέλεσε στην κανονική διάρκεια του αγώνα (2) και στην παράταση (1), αλλά αστόχησε σε 2 στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» και η Βίρτους Εντέλα πήρε ιστορική πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ιταλίας.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν «αχώνευτο» για τη διοίκηση των «ροσομπλού», η οποία μετά τον αγώνα διέκοψε τη συνεργασία της με τον Κροάτη τεχνικό, Ιβάν Γιούριτς και στο εξής θα εμπιστευθεί τα ηνία της ομάδας στο πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Τσέζαρε Πραντέλι.

Η ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος προηγήθηκε 2 φορές με τον Σιμόνε Ικάρντι, οι γηπεδούχοι «απάντησαν» ισάριθμες με τα πέναλτι του Πιάτεκ και στην παράταση έδειξαν να «καθαρίζουν» την πρόκριση με το νέο πέναλτι του Λαπαντούλα στο 110’. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, όμως, ο Αντοργιάν έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου οι παίκτες της Εντέλα στάθηκαν πιο ψύχραιμοι και πιο τυχεροί.

Έστω και δύσκολα η Τορίνο επιβλήθηκε 2-0 της Σουντιρόλ και στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φιορεντίνα. Ο Σοριάνο έβαλε μπροστά την «γκρανάτα» στο 24’ και την «χαριστική βολή» στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Εντέρα στο 81’.

Τα αποτελέσματα του 4ου γύρου του Coppa del Rey και τα ζευγάρια της φάσης των «16» έχουν ως εξής:

Μπενεβέντο-Τσιταντέλα 1-0

Μπολόνια-Κροτόνε 3-0

Σαμπντόρια-ΣΠΑΛ 2-1

Νοβάρα-Πίζα 3-2

Σασουόλο-Κατάνια 2-1

Κιέβο-Κάλιαρι 1-2

Τζένοα-Βίρτους Εντέλα 6-7 πεν. (κ.α 2-2, παρ. 3-3)

Τορίνο-Σουντιρόλ 2-0

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων