Εκλογές τον Φεβρουάριο προέβλεψε μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός θα πάρει απόφαση να μην επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, έτσι ώστε να πετάξει τη μπάλα στο γήπεδο της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «η Ένωση Κεντρώων έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα», όμως, όπως είπε «το Σκοπιανό θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις». Δήλωσε, επίσης, ότι «όλους τους τελευταίους μήνες αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη προσπαθούν να με μεταπείσουν στο θέμα των Σκοπίων, υποδεικνύοντάς μου να αλλάξω θέση και να στηρίξω τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφορικά με την υπόθεση των ενεχυροδανειστών, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Με εκπλήσσει ο τρόπος που έγινε και ερευνήθηκε η υπόθεση. Ο κάθε Ριχάρδος εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση και τα μνημόνια λιτότητας και έτσι βλέπουμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο λαός να πηγαίνει και να δίνει ενέχυρο όλη την περιουσία του. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι υπόλογοι για αυτή την κατάσταση, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θέμα και να ωφεληθεί κομματικά».

Τέλος, για το θέμα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στα χέρια του συντελούν στο γεγονός ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι στη Βουλή με ποσοστά έκπληξη.