Στη σωστή εκτέλεση του πλάνου και στην άρτια κυκλοφορία και εμφάνιση του τρίτου δεκαλέπτου, στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπούντουτσνοστ, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να πλέκει το εγκώμιο του Βαγγέλη Μάντζαρη.

«Τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ εύκολα, αν δεν τα κάνεις εσύ εύκολα. Θεωρώ πως η Μπούντουτσνοστ έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, σέβομαι απόλυτα αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα στην Euroleague. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο στους παίκτες, σε ότι αφορά την προσέγγισή μας στο ματς. Η κυκλοφορία και η εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν το σημείο του αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που όσοι έπαιξαν, έδωσαν κάτι στην ομάδα», είπε αρχικά ο Μπλατ.

«Καμία φορά υποτιμάς το τι δίνει κάποιος παίκτες γιατί κοιτάς τους πόντους. Από την δική μου οπτική, ο Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ήταν καταπληκτικός στην άμυνα, έκανε τα μικρά πράγματα που δεν φαίνονται, έτρεξε σωστά την ομάδα. Είμαστε στο 1/3 της Euroleague. Αν παίξουμε σταθερά και αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν είμαστε στο 100%, αλλά προοδεύουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Μία ομάδα που ευστοχεί σε 17 τρίποντα στις νίκες της και 7 στις ήττες, βλέπεις ένα εύκολο «κλειδί» για να προσεγγίσεις το ματς. Δεν έχει σημασία σε πόσα τρίποντα ευστόχησαν, αλλά πόσα επιχείρησαν. Σήμερα είχαν 19 σουτ και αυτό ήταν σημαντικό στοιχείο του πλάνου μας. Όταν κάνεις το πλάνο του αγώνα, ξέρεις ποια είναι αυτά που πρέπει να προσέξεις. Το σημαντικό είναι να το εκτελέσουν οι παίκτες. Προφανώς αυτό έγινε και γι’αυτό νικήσαμε», πρόσθεσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.