Ποτέ δεν ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό «Δικός μας είναι αυτός» στη συνάντησή του με κατοίκους στο Μάτι, όπως αποκαλύπτει η ίδια η γυναίκα στην οποία απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό δεν ειπώθηκε ποτέ» επισημαίνει στο protothema.gr η Κατερίνα Μαλλά, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων στο Μάτι που συναντήθηκαν την προηγούμενη Τρίτη 27 Νοεμβρίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Η κυρία Μαλλά, που εμφανίζεται να κάθεται στα αριστερά του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός έσκυψε και την ρώτησε «δικός μας είναι αυτός» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Στο ερώτημα τι της είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Κατερίνα Μαλλά διευκρινίζει ότι το ερώτημα ήταν: «Η κόρη σου είναι αυτή;» και ζητά να διορθωθεί το ρεπορτάζ επειδή, όπως μας λέει, «δεν θέλει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

«Δίνουμε έναν αγώνα μόνοι μας, με αξιοπρέπεια, προσπαθώντας να εργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι» τονίζει η Κατερίνα Μαλλά.

Δείτε το τέλος του βίντεο:

Το βίντεο τράβηξε ένας από τους συμμετέχοντες, χωρίς να τον εντοπίσουν οι άνδρες της ασφάλειας ή οι άλλοι παρευρισκόμενοι, και το ανέβασε στο YouTube. Την ώρα που επικρατεί οχλαγωγία και κάποιος ακούγεται να ρωτά κάτι, ο πρωθυπουργός σκύβει κάποια στιγμή (στο τέλος του βίντεο) και ρωτάει τη γυναίκα που κάθεται δίπλα του, γι’ αυτόν που επιμένει να θέλει να τον ρωτήσει: «Δικός μας είναι αυτός;». Τώρα η γυναίκα λέει ότι δεν ρωτήθηκε αυτό.

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι η υπήρχε αυστηρή επιλογή των συμμετεχόντων, ή τουλάχιστον ο κομματικός μηχανισμός είχε φροντίσει να μαζέψει για τη σύσκεψη μέλη, φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις και να αποφευχθούν οι δυσάρεστες ερωτήσεις.

Αλλά το βίντεο που κυκλοφόρησε εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό, τόσο ως προς τον κυνισμό του με τη… σπατάλη των 2.000 ευρώ όσο και ως προς τη «στημένη» εμφάνισή του στο Μάτι, σαν τον «κλέφτη» και χωρίς παρουσία καμερών και δημοσιογράφων επειδή την Τρίτη είχαν απεργία.